Wat betekent het responsive zijn van een website?

Wat is responsive webdesign?

Responsive websites passen zich aan aan het scherm waarmee een bezoeker de website bekijkt. Of dit nu een desktop is, een tablet, of een smartphone. Er is slechts één website, maar deze past de lay-out aan aan de resolutie van het beeldscherm. Omdat er steeds meer verschillende beeldschermresoluties komen, is dit belangrijk als een website wordt ontwikkeld.

Voor elke resolutie wordt bepaalt wat er wordt getoond en hoe. De tekst is altijd goed leesbaar zonder te hoeven zoomen.

Waarom responsive webdesign (RWD)?

 

Tegenwoordig hoor je veel over responsive webdesign en dat is niet onterecht. Anno 2019 zijn er nog veel websites die niet goed werken op tablets en smartphones. Onderzoek toont aan dat 20 tot 25% van de websites bezocht wordt op mobiele devices. RDW is dus geen hype!

Bij een goed doordacht ontwerp zullen meer bezoekers je website bezoeken en blijven deze langer op je website en gaan ze over tot actie (contact zoeken of een product kopen). Als je je online strategie serieus neemt dan is RWD dus de eerste stap in de ontwikkeling van een nieuwe website. Een professionele website die met de tijd meegaat zorgt daarnaast ook voor verbetering van het imago.

 

Hoe responsive is uw website?

Controleer hier hoe Google je website beoordeelt op mobielvriendelijkheid. Mobielvriendelijke websites krijgen van Google een hogere ranking dan vergelijkbare websites die alleen voor de desktop zijn ontwikkeld.

Met het toenemend aantal smartphones en tablets is het wat ons betreft een must om uw website responsive te (laten) maken.  Wij willen u hier graag vrijblijvend over informeren. 

responsive webdesign, een must!

Met het toenemend aantal smartphones en tablets is het wat ons betreft een must om uw website responsive te (laten) maken.  Wij willen u hier graag vrijblijvend over informeren. Ook de website voor Storiginals hebben wij ontworpen, gebouwd en uiteraard is deze ook responsive.

Q2Content helpt u verder

U wilt een nieuwe website of uw bestaande website laten restylen of redesignen? U heeft hulp nodig omdat u beter gevonden wilt worden in google? U heeft zelf geen tijd om uw sociale media vorm te geven? 

Redesign van je website?

Heeft u al een website maar bent u hierover niet meer zo tevreden? Een nieuwe website is dan een optie maar ook redesign van uw huidige (goed scorende) website is dan een mogelijkheid. We steken uw website in een heel nieuw jasje.